solemma

Sjukling

Kategori:

Jag håller alla timmar som går att Leo är feberfri nu när han vaknar. Han fick feber i tisdags och spydde en gång i förrgår kväll. Så blir det nästan alltid när van får feber. Men bara en gång sen är det bra. Under om det är nån mer tand som ska fram. Alltid samma sak. Feber, hosta, kräk och lite snorig sen kommer tanden! Vi får se annars är det väl en helt vanlig förkylning.

Inatt har han då sovit som han brukar. Inte ett knyst har jag hört. Skönt då jag kände att jag behövde sova ikapp lite. I förrgår natt så vaknade han vid halv 4 och va ledsen, fick nappen och somnade om. Vakna igen vid 6 då fick han Alvedon och sen somnade han om i våran säng. Så det blev till att halvslumra lite tills han vaknade vid 8.45. Det för mig va en jobbig natt och igår va jag helt slut. Inte van vid nattvak längre ; )

Nu är det bara Leo som ska vakna till sen kanske vi åker till Mora och shoppar lite blommor så vi kan göra lite fint ute. Bron behöver lite extra kärlek.
Så jag hoppas att febern gett med sig nu.

Behöver inget gym

Kategori:

Igår va jag, i vanlig ordning, på 1 timmes body combat. En rejäl energikick fick jag av det, vilket ös!!

När jag kom hem gick vi ut till vedhögen och så travade vi ved i nästan 2 timmar. Lite mör i kroppen i dag men det är så skönt!!!

Nu när man köpt sig en gård så behöver man egentligen inget gym. För det finns rejält med träning alldeles utanför dörren! : )

Wiiieee!!

Kategori:

Vilken bra dag jag har haft. Vi har hängt ute på gården hela dagen. Leo har badat i sin lilla pool. Jag har klippt gräs och Daniel har fällt träd där framtida parkering och carport ska bli. Så en effektiv dag har vi haft på sysholen : )

Vi blev även bjudna på middag hos svärföräldrarna. Dom firade 23-årig bröllopsdag. Det är inte illa!

Så även fast jag inte blivit uppvaktad så kunde jag inte fått en bättre dag. Vi har njutit till Max.

Söndag

Kategori:

Godmorgon! Idag vaknade Leo redan 7.10!!! Jag som hade önskat mig en rejäl sovmorgon. Daniel gick nyss ner och gjorde frukost. Va riktigt skoj att jobba igår, blev en timme längre än planerat men det gjorde mig absolut ingenting.

Morsdag idag. Antagligen så händer väl inte så mycket. Tyvärr så är Daniel VÄLDIGT dålig på att uppvakta när det är nån speciell dag. Det är lite trist faktiskt när man själv älskar att ge överraskningar och att få! ; )

Men men jag ska nig överleva dagen ändå, jag får ju iaf umgås med mina killar och det är det bästa av allt!

Solen skiner och fåglarna kvittrar, dags att dra upp rullgardinen och sätta på sig bikinin. Sen blir det en dag i solen : )

Ha en fin morsdag alla mammor <3

Lördag

Kategori:

Ligger fortfarande i sängen, Daniel åkte för en halvtimme sen, nån dag med jobbet där dom ska visa upp sig tror jag.

Själv ska jag iväg på Bäcka herrgård och jobba. Fick ett sms i början av veckan och det kunde jag ju inte tacka nej till. Fick jobba imorgon oxå men det fick räcka med en dag. Vi har så mycket som ska hinnas med på helgerna nu när vi har lite att pyssla med.

Leo får vara hos farmor några timmar tills Daniel kommer hem. Jag jobbar till 8-9 nån gång.

Börjar kl 11 så det är väl bara att gå upp och börja göra sig redo, Leo sover gott än. Perfekt då går det iaf lite fortare att bli klar.

Ni får ha en alldeles underbar lördag!
En bild från nån dag i veckan, dom har så roligt dessa två. Vet inte hur ofta Leo springer runt och skrattar när Rocky springer efter honom <3

Fynd

Kategori:

Underbart när man hittar små fynd som man inte visste fanns. Igår hittade vi denna fina kärra under härbret.
Perfekt att ha blommor på!

Måndagsmorgon

Kategori:

Vilka härliga dagar vi har haft. Va underbart skönt det är att ha en stor gård. Vi har i princip varit ute hela helgen. Leo trivs som fisken i vattnet. Krattat,åkt fyrhjuling och städat vedbon är vad vi har hunnit med utvändigt.
Planen är att vi ska börja att fixa ute så får vi ta inne sen till hösten.

Vi har även fått sovmorgon varje dag sen vi flyttade hit så bra sover han i sitt nya rum. Halv 9-9 har Leo sovit till jag vaknar alltid av nån dum anledning vid halv 8.

Idag verkar det dock som han vaknat redan, hör han prata lite så det är väl dags att lämna sängen och börja dagen!

Leo tyckte det va kul att leka kurragömma i tomma garderober i gamla lägenheten.

Husägare!

Kategori:

Vi har köpt hus! Helt underbart och vi trivs så himla bra redan.
Det va väl i slutet på mars nångång som vi fick nys om ett att en fin gård kanske skulle bli till salu. Självklart slängde jag mig på telefon och hörde av mig till säljaren. Han hade då inte riktigt bestämt sig än hur han skulle göra. Sen gick det fort vi fick komma och titta och han bestämde sig för att sälja till oss utan budgivning och om vi ville ge vad ha tänkt sig. Sagt och gjort huset va nu vårt!

Skrev kontrakt 5e april och flyttade in i onsdags. Torsdagen ägnades hela dan åt att städa lägenheten och nu lever vi i ett smått kaos i nya huset.

Så därför är det lite dålig uppdatering här inne. Vi får se om det går att lägga upp det här då vi inte fixat nått internet än.

Självklart ska ni få se bilder och så. Men först lite ordning på torpet!

Vill bara säga tack till er som hjälp oss!
Mamma som haft Leo och hela Smångs familjen som burit å svurit över tunga saker som såklart skulle upp på övervåningen eller ner i källaren ; ) och supertack Angelica som hjälpte oss att städa. Utan er hade vi fått hållt på i veckor!!!!!

Igår invigde vi våran veranda och bjöd på middag till flyttgubbarna : )

Nu är det bara att invänta att grabbarna ska vakna sen är det bara att fortsätta plocka grejer.

Ny kärra

Kategori:

Min farmor och farfar va hit med en liten present till Leo idag.
Han fick sig en skottkärra, mycket uppskattat!
Tack bästa ni <3

Fotboll!

Kategori:

Har varit på fotboll sen kl 7 dom vann med 3-2
Jag kan ju inte säga att jag hann se så mycket av matchen med Leo som mest ville ut på plan och upp och ner från läktaren.
Nu sitter jag på soffan lite magont frusen och ihopkurad under filten. Dags att gå och sova, har varit sjukt trött idag.. Leo somnade vid halv 10 så två timmar senare än vanligt. Tror ni han sover igen det imorrn? Nej det brukar inte funka så iaf...

Blev en vända på gymmet innan jag började plugga tänkte jag skulle bli lite piggare men gick mest runt och gäspade samtidigt som jag lyfte vikter ; )
Fick iaf ork och gjorde klart uppgiften, nu är det bara muntliga kvar. Har gått sjukt fort 5 veckor och kursen är klar. Skönt!

Måndag

Kategori:

Daniel jobbar morgon den här veckan. Vilket innebär att han kommer hem i tid, så skönt tycker jag!
Får se vad jag och Leo ska hitta på nu på förmiddagen efter lunch när han ska sova kommer mamma hit, jag måste iväg och fixa engelskan, som jag redan gjort en gång!!!!! Så hon ska va här en stund tills Daniel kommer hem.

Slänger med lite träningskläder oxå så hoppas jag att det inte blir allt för sent så jag hinner på gymmet en sväng.
Daniel har fotbollsmatch ikväll, jag och Leo tänkte åka och titta då det är hemma match.

Usch igår blev det oxå sent, skönt när Daniel jobbar morgon iaf är att vi lägger oss i tid på kvällarna, det behövs. Känns som vi varit uppe sent i flera veckors tid ; p

Ska bara invänta att Leo ska vakna sen är det full rulle fram till lunch!

Vilken natt

Kategori:

Igår pluggade jag hela dagen och gjorde klart skata uppgiften i kursen. Hade skrivit klart allting och kollade så att allt va med innan jag skickade in den. Sen när jag skulle kolla ur det såg ut det jag skickat in så FATTAS mer än hälften av vad jag skrivit!!! Blir så less, har bara skrivit det direkt på datorn oxå så inte sparat nånstans...

Det innebär väl att jag måste dit imorrn oxå. Suck!

Igår grillade vi hamburgare och hade vänner över. Alltid lika trevligt. Vi hade lite musik på och skrattade och pratade hela kvällen. Leo sov så gott ända tills det va dags för dom att gå hem. Han blev super ledsen. Det gick bra om man gick in tillägna och strök han lite på huvudet. Sen efter ett tag när man gått därifrån så blev han ledsen igen. Inte bara sådär lite som han kan bli ibland och sen somna om utan riktigt ledsen.

Så inatt Hr han sovit i våran säng för första gången på... Ja jag minns inte ens när det va sist. Å en hel natt har då inte hänt sen han va nyfödd.
Mysigt såklart men usch va dåligt jag har sovit. Känner mig bakis fast jag inte drack en droppe. Han snurrar å far runt och jag har legat på ett litet hörn.
Huvudsaken är iaf att han kom till ro även fast det tog ett bra tag.

Imorse vaknade han strax innan kl 6 och tyckte säkert det va väldigt spännande att vakna i mamma och pappas säng, glad va han då ; )

Men hm insåg efter ett tag att det Inge va dags att gå upp än så vi somnade om allihopa och sov till 8.

Sen har vi myst i sängen tills nu. Leo springer runt och jag ska ta tag i livet oxå och upp och göra frukost!

Vilken otroligt seeeg morgon...

Venjan

Kategori:

Dålig uppdatering här, har haft fullt upp!

I fredags åkte vi lite spontant till Venjan. Daniel skulle jobba hela dagen och jag kände inte för att bara va hemma. Sagt och gjort det fick bli en tur till byn.

Hann åka till stugan en sväng då morbror leffe och hans fru va där. Mamma kom från tiberget oxå.
Leffe är en riktig lekfarbror, han och Leo hade fullt upp och Leo blev skitsur när det blev dags för oss att gå.

Efter lunch och vila åkte vi upp till tiberget och hälsade på där.
Jag fick ligga i solen och läsa en tidning medan Leo utforskade gården med mormor.

Fick sen middag hos farmor innan vi åkte hem igen. Hann med att träffa alla familjemedlemmar i byn. Det är inte illa : )

Toppen dag!

Kategori:

Vilken bra torsdag vi har haft. Började ju som sagt med body combat imorse.
Sen hem för lunch och Anna följde med. Leo somnade och sov i 2.5 timme innan jag fick lov att väcka han.

Jag och Anna hängde på soffan och hann prata om ett å annat : )
Emma och Victor kom oxå en vända, va alldeles för längesen vi sågs.

Anna stannade på middag och så blev det en kvällspromenad innan hon åkte hem. Poff sa det så va den dagen slut.

Fler sånna här dagar tack!!!!!!

Till salu

Kategori:

Vi försöker göra oss av med våran favorit soffa. Inköpt dec 2011 så den är i nyskick!
Någon intresserad?

Sjusovare!

Kategori:

Mina grabbar kan konsten med att sova dom. Klockan är 9 och jag har fortfarande inte hört Leo nått sen igår kväll när jag la han.
Han har inte vaknat före klockan 8 på bra länge nu. Jag väntar bara på att det ska vända till tidiga morgnar igen....

Jag däremot vaknat oftast vid halv 8 och kan sen inte sova mer. Idag lyxade jag till det ända till 8.30 la mig 22.30 så nog är då jag rejält utvilad.

Snart får jag nog lov att väcka upp hela huset för jag har planerat in träning kl 10
Body combat dagen till ära! Igår va jag på Class fit, shit vilket drygt pass det är. Känns i rumpan idag vill jag lova.

Sen vet jag inte alls vad dagen har att erbjuda, Daniel jobbar så jag och Leo får roa oss själva. Nu har vi ätit middag på olika ställen varje dag den här veckan.
Å yes Anna, gudmor,ringde precis och frågade om vi skulle hänga efter att vi tränat, perfekt! Nu vet vi vad vi ska hitta på : )

Nej tråkigt nog så får jag nog lov att väcka upp gossarna nu om jag ska hinna.

Underbart!

Kategori:

Leo sover och jag steker i solen, strålande sol och humöret på topp! Snart kommer Sara och Emil en riktig mysdag : )

Slutspurt

Kategori:

Idag har jag pluggat och nu är slutet nära! Ligger en vecka före och det känns superbra. Har en uppgift kvar bara sen har jag det ur världen. Plus den muntliga examinationen nästa fredag. Den är på en halvtimme så det ska nog inte va nå problem.

För övrigt så har jag en himla må bra känsla i kroppen, jag mår så bra med min lilla familj och passar på att njuta för fullt av den sista biten på föräldraledigheten... Sjukt att min lille kille ska börja på dagis efter sommaren.
I mitten på juni börjar jag på Cubus och kommer jobba halvtid ungefär plus att jag har några kvällar på wiggens catering oxå under sommaren. Det fick bli lite jobb i sommar ändå fastän jag hade tänkt att jag skulle va ledig. Mamma kommer ha Leo två dagar i veckan när jag jobbar plus att Daniel tar ut pappa dagar dom fredagar som jag jobbar.
Så det blir nog super, Leo får ju både tid med pappan och mormorn : )

Vecka 28 är jag ledig hela veckan iaf så en semester vecka blir det med Daniel.

Kalas måndag

Kategori:

Full rulle hela dagen, på förmiddagen har jag gjort naglar. Efter att Leo hade sovit så åkte vi på 1 års kalas. Alla dessa fina människor och barn. Underbart gäng, nu har vi bokat in en grillning och utgång i juni- utan barn!

Efter det blev det lite storhandling och sen middag hos Angelica med henne och Sofia. Vi kom hem för 1 timme sen ungefär och har hunnit med att gå med Rocky och nattat Leo. Han är så duktig som somnar själv i sin säng utan ett pip.

Nu ska jag hänga lite tvätt å sånt annat tråkigt... Helst hade jag slagit mig ner i soffan...

Tack för idag fina ni <3

Marknad

Kategori:

Ojojoj va kul det va att gå på marknad och så mycket saker. Jag ville ha hur mycket som helst men faktiskt så lät jag bli hälften iaf ; ) vi kom dit vid 11 tiden, Leo höll sig vaken ett tag och åt en korv sen slocknade han i två timmar. Vi fick väcka han till slut då det blev dags att åka hem.

Sen har vi varit ute hela eftermiddagen/ kvällen hos svärföräldrarna. Fick mat där och kom hem för en stund sen. Nu har vi nattat Leo, Daniel går med Rocky och jag ska ta mig en dusch. Sen ska vi se om jag kan flörta till mig en film istället för den där jäkla hockeyn!

Blev iaf nya strumpor till mig och Leo, morgonrock till Leo, toarullshållare och rengöring till soffan.
Jag är nöjd med köpen men hade som sagt kunnat köpa myyyycket mer.

Godmorgon

Kategori:

Underbart att Leo bjuder på sovmorgon när det är söndag å allt.
Har inte hört ett knyst från han sen vi la han strax efter 7 igår kväll.
Men nu är det dags att väcka upp grabbarna för idag blir det marknad.
Det ser ut som att det kan va fint väder bakom gardinen.

Ja se där nu ropar Leo på nappen. Baaaaaa, baaa, baaa det är hans alldeles egna påhitt för napp!

Upp och göra frukost innan vi väcker upp pappan oxå och startar dagen : )

Helg

Kategori:

Uppskattar helgerna så himla mycket. Nu på förmiddagen åkte vi till en lekpark och en strand i Mora. Myspys tyckte nog hela familjen! Marknaden skippade vi idag, regnigt å trist. Får se imorrn om vi tar en tur, det skulle bli bättre tills dess. Håller tummarna för det : )

Fredagsmys!

Kategori:

Jag myser själv i soffan ikväll med en chipspåse och ska snart slå på en film. Daniel gick till grannen för att kika hockey.

Plugg hela dagen idag och jag hade planerat träning efter det. Men när sträckte på mig lite vid datorn idag så va det nått som blev knas nedanför nacken. Blev alldeles illamående och yr så fick lov att lägga mig ner... Nu är jag öm och stel! Fan jag brukar typ aldrig ha ont och nu va väl väldigt dåligt tajmat, men jag hoppas att det går över fort.

Jag insåg idag att jag råkat göra ett för kort inlägg på en uppgift på engelskan. 3 minuter skulle man hålla ett tal och jag gjorde bara 2 min. Skit. Så går det när man ska ha bråttom och inte läser det finstilta. Förra uppdraget va det 2 min som gällde. Så den här gången får jag nog räkna med bara ett g.
Men bara jag blir godkänd på hela kursen så jag har engelskan för framtida bruk : )

Vi blev sen bjudna på middag hos mamma, Leo har varit där hela dagen och härjat.

Vi får se vad morgondagen har att erbjuda, är marknad i Rättvik men det ska bli regn säger dom så vi får se hur det blir.

Ha en fortsatt mysig fredagskväll!
Hos mormor är det kul att ropa ut i trappuppgången. Det ekar ju så fint ; )

Torsdag

Kategori:

På förmiddagen tog vi med svärmor och åkte en sväng till lekkompaniet. Leo har alltid lika roligt där.

När Daniel slutade roade vi oss med att åka runt och kika på soffor. Men herregud vilken unge vi har. Han kan verkligen inte sitta still! Så det där med att kika i lugn och ro, den tiden är förbi. Idag va han extrem, ville inte bli buren, inte åka vagn som fanns där.den klättra han ur. Nej springa själv och pilla på allt, de e grejer det.

Nu har vi precis ätit och Daniel har dragit iväg på fotbollsträning.
Är himla glad att jag har en unge som äter precis allt. Ibland äter han tom nästan mer än mig... Och den stunden på dagen sitter han still, lääänge och pillar med maten! Skönt att få i sitta i lugn och ro vid matbordet iaf.

Idag serverades ris, kyckling och currysås. En höjdare tyckte Leo <3

https://cdn3.cdnme.se/738973/7-3/pic_518294449606ee09242d43e7.jpg" class="image">

Gårdagen

Kategori:

Igår tog vi premiärturen med cykeln, Leo skrattade hela första biten. Så godkänt blev det från hans sida : )

Blev en tur till svärföräldrarna och självklart ville Leo va med och hjälpa pappa och farfar att bygga vedbod!

Naglar

Kategori:

Hade en mamma och två döttrar här i veckan som skulle på bröllop. Här är ett smakprov på resultatet på en av dom.
Förstärkning med lätt vit/rosa skimmer och glitter på det! Stilrent resultat tycker jag!