solemma

Snabbvisit i Venjan

Kategori: Allmänt

Nu har jag nästan flyttat klart. Soffan gick inte in då den va för stor. Men är grannen hemma så går det för då kan vi backa in i hans lägenhet. Så idag blir det till att prova igen. Nu är jag i Venjan trodde jag skulle jobba idag så jag va uppe tidigt och åkte från Mora men så har jag läst fel på schemat! Fan då hade jag  lika gärna kunnat stanna en dag till i Mora. Men nu får jag iaf med mig lite mer saker. Ska ta och packa alla mina kläder och sen bege mig till Mora igen. Mycket åkande fram och tillbaka. Jag måste skaffa mig en billig bil. Jag kan ju inte hålla på och låna bil hela tiden....

Jag trivs iaf jättebra i lägenheten och det känns helt rätt. Nu skulle man bara haft ett jobb i Mora oxå, men men..
Nej nu har jag setat här alldeles för länge...
Ha det bra så länge så får vi se när det blir nån update. Har inget internet i Mora än så länge..
Puss & Kram

Godmorgon!

Kategori: Allmänt

En härlig morgon och jag är pigg och på bra humör. Har varit på en springtur och även kört backintervaller nu på morgonen. Riktigt skönt nu efteråt och jag slipper tänka på träning efter jobbet.

Någon som vet nån som ska in till Mora efter klockan 18 idag så hör av er. Jag är nämligen fast i lilla byn och det är inte alltid så roligt......

Nu måste jag borsta gaddarna och åka till affärn.
Ha en bra dag!

Lite uppdatering..

Kategori: Allmänt

Blir ett till inlägg med lite update från senaste dagarna, har som sagt vart i STHLM på begravning och det gick bra men många lessna ögon.. Mormor va speciell och helt underbar men sista 6 åren med svår demens. Nu har hon äntligen fått somna in och hon har det nog bra hos morfar!

Åkte till sthlm redan i tisdags för shopping. Och det blev det vill jag lova...
2000 gick upp i rök men då fick jag mig mycket nytt. Bla skor och klänningar. Har inte direkt shoppat nått sen jag kom hem så jag kände att jag behövde fräscha upp lite i garderoben. Men nu är nästan hela lönen borta efter betalning av hyra och anmälan till lidingöloppet.
Jag strosade runt nästan hela dagen själv ¨på stan och jag måste säga att det va riktigt skönt. Få lite egentid.
Sen mötte jag upp syster, Majsan & Emelie för middag. Mycket trevligt att se mina brudar. Får se om det blir Billy Opel nästa gång då. Jag har redan börjar smida planer : )

Idag sprang jag innan det va dags för jobb. Riktigt skönt och bra gick det. Förbättarde tiden rejält. Men det är allt lite drygt att springa på tom mage men ack så gott när man får äta den efterlängtade gröten!
Så imorrn blir det oxå springtur innan jag börjar för sen lär det inte bli nått förrns på söndag kanske. Planen är att åka till Vika imorrn efter jobbet men som det ser ut nu så har jag ingen bil : ( Så jag är fast i byn... inte alls kul..

På lördag blir det iaf flytt, ska bli kul att få upp alla grejer igen.
Jag och pappa har iaf burit in soffa och säng i släpvagnen idag resten tar jag på lördag.

Nu vet jag inte hur jag lyckades få texten så här jäkla stor.. attans.. aja nu ska jag lägga mig och läsa.
Ha det så bra mina vänner.
Puss & god natt

Här kommer en liten släktbild från begravningen, kusiner och några kusinbarn plus en morbror : )


Och jag Johan & Hanna...


Med det säger jag god natt. Igen.

Ett sista farväl...

Kategori: Allmänt

En otroligt vacker begravning och jag måste säga grymmare präst får man leta efter!



Vila i frid min älskade mormor, du är saknad ♥♥

Söndagkväll

Kategori: Allmänt

Har nu ägnat 1 timme minst åt att försöka lägga ut bilder på facebook men misslyckas hela tiden! Jag blir så less.. så nu ger jag upp för denna gång. Har ju hur mycket smarrigt som helst att bju på då jag inte lagt ut bilder sen dansbandsveckan....

Nu ska jag snart gå och sova har inte blivit nån springning på hela helgen, illa så jag tänkte upp imorrn bittit innan jobbet. Eller vänta nu jag sprang ju innan jobbet i lördags, herregud vilket minne känns som en evighet sen. Men då va det ju inte så farligt ändå ; )

Den här veckan är fullspäckad och jag längtar redan till lördag och inflyttning i lägenheten. Ska bli otroligt skönt.
Min vecka kommer bli mycket fläng fram och tillbaks..
Måndag:  Jobb och sen Mora, kika på lägenheten igen och lite saker där.
Tisdag: Ta ett tidigt tåg till sthlm  för shopping
Onsdag: Begravning och sen tillbaks till byn
Torsdag: Jobb, packa grejer
Fredag: Jobb sen köra grejer till Mora
Lördag: Fixa och dona i lägenheten
Söndag: Jobb i Venjan igen

Ja så här kommer väl mitt liv se ut lite grann framöver då jag kommer bo i Mora och jobba i Venjan, inte ofta man pendlar till Venjan för jobb ; P Men va gör man inte för lite pengar....

Här är lite smakprov av bilder som kommer komma upp på facebook så småningom





Bjärre



Gambustad



Rättvik



Morafestivalen



Karnevalen

Jag säger det igen, fy tusan vilken KLOCKREN sommar det har varit.
Nu lockar sängen, god natt!
Föresten så har min helg varit alldeles utmärkt : )

Lugn helg

Kategori: Allmänt

Japp helgen bli väldigt, väldigt lugn och det känns så skönt! Har gått i ett hela sommaren så det ska bli skönt att bara va...
Idag har jag jobbat blev ingen springning innan jobbet sparar mig till imorrn då planen är att springa till Hållan igen men denna gång få skjuts hem. Hoppas nån av karlarna som jagar björn i helgen kan skjutsa hem mig. : )
Idag efter jobbet har jag varit himla duktig, har tvättat och städat mitt rum. Ska även möblera om men tänkte få lite hjälp med det imorrn ; ) 3 fulla sopsäckar med kläder har jag nu, det kanske blir att jag spara det till loppis nångång.

Händer inte så mycket annat spännande i mitt liv, det är jag och Garm denna helg. Nisse är i Hållan med Johan och det är faktiskt väldigt skönt då Garm är gammal och inte gör så mycket väsen av sig. Pappa är på fjällvandring i helgen så jag är hundvakt. Tur att jag får sällskap imorrn iaf ♥

Nej jag ska nog hoppa in i duschen och lägga mig och läsa min nya bok.
God natt alla

Yes!!!

Kategori: Allmänt

Nu äntligen har det ordnat sig med lägenhet och jag bestämde mig för 1:an. Får flytta in redan nästa helg och det ska bli så himla skönt att ha nånstans att va och pyssla lite!
Så framöver kommer ni hitta mig på Hagvägen i Mora : )

Idag har jag fått himla mycket gjort fast ändå inte. Planen va att fixa mitt rum men kom inte så långt. Jag började med att rensa ur garderoben i Johans rum. Jag hade bra mycket kläder som jag har varit väldigt duktig och sortera ut.(Sara du måste komma till Venjan och se om du vill ha nått innan jag kör iväg det!)
Så det blev gjort iaf, mitt rum får jag ta tag i en annan dag.

Har lagat väldigt god mat idag, räkpanna, bjöd pappa & Hanna på det och jag måste säga att jag saknar att ha små familje middagar ibland. Även Johan va här och stimma ett tag och jag saknar ju att umgås med alla.  Blir inte så mycket när alla flänger på olika håll. Men ack så kul när det väl händer.
Sen har Hanna fixat det sista med mitt hår, satt i lite mer hår och klippt det lite. Blev riktigt bra!
Vi har även burit ut vår gamla kyl och burit in ett nytt, så där gjorde vi en god gärning.

Imorrn tänkte jag upp och springa innan jobbet men fick blåsor efter springningen igår så jag får se hur jag gör.
Nu ska jag göra adressändring, känns otroligt bra att äntligen få nått eget efter nästan 1 1/2 år.

Sov så gott alla

Skärpning!

Kategori: Allmänt

Nu får det blir lite skärpning här tycker jag, men nu är sommaren över oxå och jag kommer nog få lite mer tid...
Sommaren har varit helt underbar och helt klart den bästa på länge, kanske nånsin!
Nästa sommar blir det semester för min del. Har varit lite drygt att jobba nu när alla andra varit lediga.

Vad händer i mitt liv nu då, tja jag vet inte riktigt själv om jag ska va helt ärlig. Lägenhet i Mora blir det iaf men frågan är vart och hur. Har en 1 på gång som jag får flytta in i 1:a sept. Annars blir det en 4:a på stan att dela. Men jag vet inte jag tror nog jag behöver nått eget nu efter allt inneboende. Vi får se hur det blir.
Ska iaf jobba halvtid här i Venjan, hur länge vet jag inte. Ska även bli vikarie inom barnomsorgen. Blir ju lite drygt att pendla till Venjan oxå jag tänkte först att jag skulle bo i Venjan men nu finns det fler anledningar till att bo i Mora ; )

Som sagt mitt liv är lite upp och ner just nu och mycket funderingar men jag tar det som det kommer och jag måste säga att så bra som jag mått denna sommar och nu har jag inte gjort på länge...

Vansbrosimningen gick väldigt bra, va riktigt skoj att simma så det blir nog fler år. Nu tränas det för fullt inför lidingöloppet i Sept. Igår sprang jag till och Hållan och tillbaka. Blev kanske en 24 km. Det längsta jag nångång sprungit i mitt liv. På slutet va det bara ren vilja som gjorde att jag orkade. Drygt som attans va det.
Va även på kräftkalas igår i Gesunda. Mycket trevligt men vi åkte hem vid halv 11 ungefär. Vädigt städade och lugna Venjansflickor.

Nu ska jag och Hanna ta ett ryck och städa lite i detta hus. Jag måste få nån ordning på mitt rum med alla saker som dräller överallt. Alltid roligare att vara 2 när man städar. Så nu blir det ett ryck!

Föresten så har jag gått in i en nyckter period (undatag för kräftskiva 4:e sept) Nu är det hårdträning som gäller fram till loppet.

Puss & Kram