solemma

Utah here I come

Kategori: Allmänt

Imorgon bitti klockan 9.30 flyger vi till Park City, Utah. Kommer vara där på familje semester en hel vecka, kommer tillbaka den 8:e.
Blir lite skidåkning, jag som inte ens gillar slalom, kanske jag kan ägna mig åt längdskidor istället. Vi får se hur den här resan artar sig, just nu känns det mest bara jobbigt. Man blir lätt tokig av att umgås med familjen så  pass länge utan att direkt kunna göra nått åt det.  Men jag hoppas jag kommer bli positivt överaskad och jag får ju iaf se ännu en stat! : )

Ikväll efter jobbet blev det middag med tjejerna på Chevy's. En Mexicansk restaurang, sen begav sig några ut i det vilda nattlivet i Burlingame. Va riktigt sugen även denna helg på att festa men, men...
Va nästan lite sorligt att lämna vännerna för bara en vecka, vill inte ens tänka på när man ska hem till Sverige igen. Kommer va en skum känsla men även underbar, för man får ju äntligen träffa alla nära & kära igen.  Längtar!

Idag på morgonen blev det simning ca 50 min, måste ju börja nu för Vansbro simningen är väl halvt bokad tror jag. Karin skulle fixa det. Så det är bara att ligga i. Är ju härligt när man kan simma i ute poolen i Januari med strålande solsken.  Då klagar jag inte direkt. 

Nu är klockan snart 12 och klockan kommer ringa halv 7 igen, så dags att sova nu så trött som jag är!!!
Tack mamma för paketet, jag som inte skulle få nått den här månaden. Mamma skickar paket varje månad och jag måste säga att det är VÄLDIGT uppskattat. Du är guld värd min kära mamma!

Så nu lämnar jag värmen för ett tag.
Datorn kommer följa med annars hade jag nog inte överlevt.
Pappa ring mig på mobilen när ni bokat resa! Jag hoppas den kommer funka även i Utah. Det kostar mig inget om nån ringer så slå en signal vet ja, jag kommer nog behöva lite "sällskap"

Ha en bra helg!
 

Grattis Anna!!!!!

Kategori: Allmänt



Ett helt år utan denna människa, hur tänkte jag???!!!!
Jag saknar dig nått otroligt mycket du är ju som sagt som en syster för mig...  snart är jag hemma igen och då kan vi slå våra kloka huven ihop igen och ge oss ut på äventyr. Vi som alltid får sånna smarta idéer när vi är lite på lyset men som kanske inte alltid slutar så bra. Haha men huvudsaken är att jag alltid har roligt med dig!!!!!!!



Saknar dig vännen! Hoppas du får en toppen dag!!!



Massor med pussar!!!

Sweden VS Mexico 1-0

Kategori: Allmänt

Sverige vann matchen igår. Va en spännande upplevelse med ca 46500 människor. Då måste jag ju säga att kanske 100 va svenskar och resten Mexicanare...  Men 7 tappra tjejer va vi som hejade allt vi kunde och fick även några från motståndar laget att heja på Sverige oxå ; )  För Sverige va helt klart bäst!!!
Här kommer bilder!



Föberedelser



Sus & Me



Stina är laddad



Bilen med 6 Svenskar och 1 Dansk







Kära vänner



Fotbolls fan



Huliganer



Sus, Milli, Jag & Stina

Tack för en trevlig kväll tjejer. Nu laddar jag för att åka till Utah på lördag morgon, kommer va borta en hel vecka och det här är alltså en familje semester, jag kommer dela stuga med mormorn och morfarn. Önska mig lycka till!
Träningen håller jag i sprang 12.9 km igår igen siktade på lite längre men jobbet kallade. Idag blev det gymmet 1 timme och sedan ett konditions pass på 30 min. Benen va möra idag men när jag väl tränar så kan jag inte göra det halvdant. Sån är jag!
Nej nu ska jag se på Gossip girl och sen sooova, är grymt trött, börjar 7 imorrn igen... gaahhh...
God natt mina vänner eller man kanske ska säga god morgon..



Tjipp å hej

Redo

Kategori: Allmänt

Jag är nu redo att se lite snygga (hoppas) karlar springa efter en boll.



HEJA SVERIGE!!!!!!!!!!!!!!

Heja Sverige!

Kategori: Allmänt

Fotbolls match ikväll, Sverige-Mexico. Roligt!!!!! Innebär oxå att jag slutar redan klockan 17. Yeeeeeyyyy!
Nu ut på springtur...
Over and out.                       
                                                                                                            

Phuuu....

Kategori: Allmänt

Det va med tunga, tunga ben jag tog mig runt 8 km idag. Körde även intervaller i 10 min efter det. Känns bra nu iaf att jag tog mig i kragen och sprang. Nu är jag trött... Tobey sover, jag hoppas han sover länge för det innebär att jag oxå hinner ta mig en liten power nap! Sen är det bara att åka iväg till Benjamins klättring. Efter det hem för middag och sen slutar jag. Blir starbucks ikväll för planering.... Det går i ett hela tiden. Härligt!

Lyckad helg

Kategori: Allmänt

Lördagskvällen blev riktigt lyckad, goda vänner och en öl kan det bli så mycket bättre?!  Det blev utgång i Burlingame med Sus & Camilla. Vi mötte även upp ett annat gäng au pairer på Vinyl room.
Efterfest han vi med oxå med uno spel och roliga männsiskor. Nu är det måndag morgon och jag är fortfarande sliten då det inte blev så mycket sömn.



Camilla, Jag & Sus



Milli & Jag



Sötaste Milli



I party like a rockstar : )


Milli, Sus & Sheila med stoooora shotar




Milli, Sus, Jag, Stina & Isabelle på vinyl room



Emma & Stina : )



Här har vi hamnat på efterfest



Jag börjar passa in ganska bra här nu : )



Jag, Devin, Sus & Jose



Dom hade hundar på bakgården, va mycket spännande


Dagen efter va det bara hem och vila upp sig lite innan vi åkte till Oakland för att se en basket match. Är dock inte så intresserad men det va kul att se ändå!



Grymt rolig kille!



Vi innan matchen



Sus & Dave är inne i matchen



Stort va det



Cheerleaders

Ja det va min helg i bilder, blir mycket av det här men det är för din skull mamma!
Nu är det måndag morgon jag har precis ätit min gröt. Börjar jobba 12.30 igen. JObbet suger verkligen nu, jobbar även sent alla dagar denna vecka oxå. Det är tredje veckan hon gör schemat så nu. Varför??? Är det för att jag inte har så lång tid kvar så hon behöver inte va snäll längre eller vad.
Synd att schemat inte är bättre, för dom är verkligen en go familj.
På lördag åker vi på familje semester till Utah. Ska blir spännande och se hur den resan blir. Vi ska va borta en vecka..... Hua.

Ikväll blir det nog till att träffa tjejerna för planering av Mexico resan i Mars. Hoppas verkligen den blir av... Man måste fixa nå papper för att få komma in i landet och vi vet inte om vi kommer hinna få dom. Men jag hoppas att det löser sig!
Nu ska jag dra på mig träningskläderna och ut på en springtur. Känner inte alls för det och sängen lockar väldigt mycket. Men nej jag är duktig och vet att det kommer kännas bra efter passet.

Kramar från mig! 

15.30

Kategori: Allmänt

Hur han klockan redan bli 3?? Skriver en liten kort update bara, medans jag väntar på att mitt nagellack ska torka. Dom är röda och fina kvällen till ära : )

Har hunnit med en långtur i härliga Crystal Spring, tänkte inte springa så super långt först då jag inte alls kände mig på hugget, men efter ca 4 km lossna det i bena och jag tog mig en tur på hela 8 miles! (ca 12.9 km)
Så över milen och det kändes riktigt bra.  Har kommit igång rejält med springningen och tycker det är himla roligt. Kanske hjälper Ipoden & klockan lite : )

Efter det åkte jag till gymmet för att duscha, en lång varm duch och bastu! Kan man få en bättre start på dagen, nu är jag verkligen taggad för utgång ikväll. Är dock lite trött nu då det inte blev så himla mycket sömn inatt. Vaknade tidigt då jag är van att börja 7 på mornarna.

Men jag har några timmar på mig, kanske jag tar mig en liten power nap. Sen får vi se vad kvällen har att bjuda på!
Hoppas eran lördag kväll va bra där hemma i Sverige! Min har bara börj

Veckan som va

Kategori: Allmänt

Vad hände lixom, jag gjorde det  så bra dom första dagarna och bloggade för fullt.
Nu får det bli en update, va beredd på ett lite längre inlägg med mycket bilder.

Så vad har jag gjort då, jobbat, tränat, fikat, jobbat, tränat, fikat....... om och om igen : )
En dag va jag, mamman & pojkarna till en beach nära här. Strålande sol och jätte härligt! Skillnad mot nu då det regnar å regnar, trist när det är helg och jag är ledig ända till söndag.









Är precis som när vi va små och mamma skulle ALLTID knäppa kort!
Men jag har ju oxå blivit så... : )






I går tror jag att jag hade världens tråkigaste eftermiddag. Tobey sov inte middag så länge så lekte med han i typ 2 timmar, tiden gick såååå sakta!

                  Så långtråkigt hade jag medans Tobey roade sig med min självutlösare på kameran 
                 

På kvällen gick Jag, Milli, Sus & Stina till Outback Steackhouse för middag  och efter det bio. My bloody valentine i 3D.
Jag tyckte den va bra och läskig. Ni vet när man hoppar till och skriker, det är ¨så en skräckfilm ska va!
Jag har även fått min julklapp från pappa, äntligen! Tog mer än en månad  att komma fram..... fick iaf en klocka som tar puls och hela kittet, så nu är jag ännu mer taggad när jag är ute på mina springturer. Riktigt rolig leksak det där. Tack så jätte mycket.
Fick även en liten gottepåse från min värdmamma med en massa I.D smink!! Hon hade varit på nått event och där fick man en massa smink så hon tog hem en påse till mig oxå.  Jag blev glad iaf då detta smink är dyrt... Inte lika dyrt i USA som i Sverige dock....

Nu ska jag ut på en springtur innan det blir laddning för en utekväll med tjejerna!
Är verkligen taggad för att festa lite.
Ha det så bra och ta hnd om er! 
Kramar
                     

Nu räknar vi ner...

Kategori: Allmänt

Jag har nu börjat räkna ner för hemfärd. Känner mig helt klar med detta jobbet nu. Men jag vill inte hem än, jag vill va kvar och resa men kanske slippa jobba, hehe, kanske inte går så bra men som sagt inte en ända hel jobb månad kvar. Vilket känns riktigt bra. Nu ser jag verkligen fram emot Maj och roadtrip som vi så smått planerar. Blir start i Boston och avslut i Florida. Måste ju se andra sidan lite mer då jag mest hållit till på västkusten.

Jag jobbar sent varje dag denna vecka oxå. Tidigaste jag slutar är 19 på fredag. Det suger och det blir inte mycket till fritid. Jag är ledig 4 timmar under dagen men ändå. Det är ändå ingen som är ledig samtidigt som mig.  Det ända positiva är att jag iaf har tid att träna i princip varje dag. Idag blev det en löptur på 30 min och sen gymmet en timme.
Halsen är fortfarande inte hundra men mycket bättre.

Nu är jag så otroligt trött och lite ont i huvet, har druckit alldeles för lite idag. Men innan sova så blir det Gossip Girl & One tree hill med Milli & Sus. Den ständiga måndags sysslan, som jag måste säga är väldans trevlig! : )

Nu får det räcka för idag.
Kramar E

Slapp dag

Kategori: Allmänt

Har haft en riktigt slapp dag idag, och så kommer nog kvällen förbli oxå.
Va ju hemma igår med sjukt barn och nu har jag oxå ont i halsen och känner mig allmänt risig. I morse när jag vaknade så kändes det som jag festat flera dagar i rad.
Är så tråkigt att va halv sjuk så här, träningen blir oxå lidande och jag blir såååå rastlös!

Gårdagen avslutades med ett besök på macaroni grill och sedan bio med ett gäng tjejer. Blev mall cops som hade premiär igår och oj va jag skratta. Riktigt rolig!
Idag har jag haft en mysdag med Milli, vi har vart på långpromenad i Crystal Spring, där jag brukar springa. Är så fint där!
Lägger ut bild så får ni se. Kankse är det därför jag tycker det är så roligt att springa nu förtiden, har alltid tyckt det varit så tråkigt. 

Slingan går alldeles efter vattnet



Härligt sommarväder



Är glad att jag har dig här vännen





Hittade för första gången en målare oxå : )




Ja det va min dag så långt, får se vad kvällen har att erbjuda. Men den blir väldigt, väldigt lugn!
Jag & Milli han även skvallra en hel del och vi försöker planera vart vi ska resa sista månaden. Har en del idéer men kollade upp och hyra bil men det va väldans dyrt så lång tid, nu vet vi inte hur vi ska göra. Nån som har nån idé?

Ha det bra! Puss E

VAB

Kategori: Allmänt

Ja idag är jag hemma för vård av barn. Vad ska man säga lixom, nej jag känner inte alls för att jobba 4 timmar extra. Nej det är bara att le och se glad, det går så bra så.
Säkert utan att ens få extra betalt. (förlåt om det nu inte skulle va så)

Det ska bli skönt att om ett tag ha ett riktigt jobb igen.
E.




Nu tillbax till tv:n. det positiva med sjuklingar ; )

California is lovely

Kategori: Allmänt

På väg till Half moon bay




Jacky & Sus




Jag Sus & Milli







Man kan även rida på beachen om känner för det



Camilla kör lyxbil... nej jag är inte avis.. nej då...




På 101


Liten glimt av mitt liv.
Nu snörar jag på mig springskorna och ger mig ut på en långtur i det fina sommar vädret! : )
E.

En härlig morgon

Kategori: Allmänt

Startade morgonen med jobb en timme sedan en härlig morgonpromenad. Nu har jag tagit mig en dusch och ska ta och göra mig redo för att hämta Tobey, äta lunch och se till att han får sova lite innan det är dags att hämta upp Benjamin. Sen blir det klättrings klass för Benji i 2 timmar.  Sen slutar jag! Blir aupair möte ikväll. Ska och åka skridskor inomhus. Dom där aupair mötena brukar inte va så himla spännande men jag passar på att gå på detta då det är kul att åka skridskor : )

Det blev simning 30 minuter igår efter passet. Hade lite dötid och det går ju inte bara att slappa heller ; )
Sen va jag hem till Milli för att se lite Gossip girl och One tree hill.

Har pratat med mamma och farmor nu på morgonen. Alltid lika roligt försökte oxå få tag på pappsen men han jobbar väl som vanligt. Vill ju veta om och när dom kommer i April. Längtar!!!!

Nu måste jag göra mig redo för min jobbdag...
Här kommer lite bilder från min promenad

Dörren till husetHusetVåran gata   Det ser ut som höst härDåliga vägar





                                                                                                          Ha en bra dag alla!


                                                       

Morgonpass

Kategori: Allmänt



Godmorgon USA & godkväll Sverige : )
Klockan är 8.00 och jag sitter här med min goda morgongröt. Jobbar 12-20.30 idag men jag har nu pallrat mig upp för en kickboxing klass om en timme. Det går väldigt bra med träningen och jag tycker det är himla kul. Älskar gymmet jag går på och sen att man får det betalt är inte helt fel. Kommer verkligen bli konstigt att komma hem och inte få alla dom här sakerna gratis... så som bil, telefon, gym, mat....
Men nu längtar jag tills dom här 4 månaderna är slut, jag känner att jag är redo att åka hem nu. Jag är klar med aupair livet! Tur att vi ska ut på lite äventyr iaf innan hemfärd. Tiden kommer gå fort plus att jag har nu har lite hum om vad jag vill göra i framtiden, det gör bara att jag längtar ännu mer att få börja ett nytt liv.

Nu ska jag göra mig redo för att kicka lite as
E.

Enjoy!

Kategori: Allmänt

Börjar blogga...

Kategori: Allmänt



Ja nu är det dags för mig att börja blogga. Mest för min egen skull för att kunna blicka tillbaka och se vad jag har haft för mig. Kommer skriva om lite allt möjligt. Om allt från aupair livet, träning, fester, resor och ibland kanske inte allt för spännande saker...
Eftersom jag är så dålig på att skriva på resedagboken så ska jag försöka uppdatera lite oftare här. Får se hur det slutar.
Ha de gött
E.

Om du vill titta in på resedagboken så heter jag solemma där.