solemma

Veckohandling

Kategori: Recept

Har veckohandlat 2 söndagar i rad nu och det är så skönt.
Slipper tänka varje dag vad vi ska göra för mat och slipper springa och handla var och varannan dag.
Har lite svårt ibland bara att komma på mat men jag tar tacksamt emot lite recept eller tips!

Här kommer mina matlistor, hojta om nått låter extra smarrigt och recept önskas : )

Mån: Hemmagjorda köttbullar och spaghetti
Tis: Korvstroganoff m ris
Ons: Lax makaroner & hollandaisesås
Tors: Kassler med svampsås & kokt potatis


Mån: Lasagne
Tis: Flygande Jakob
Ons: Fisk i ugn á la Ida : )

Torsdag blir det trerätters på Lars Kristers krogshow.
Svärföräldrarna har bjudit med oss!

Så kom igen nu och ge mig ett recept var : )

Kommentarer

  • Anonym säger:

    Ungsbakad lax & couscous. Till de Mandelyoghurt med smak av citron. Creme fraish, mandelspån, rivet citronskal, salt & peppar. Istället för att salta vattnet till couscousen, använd grönsaksbuljong. Blanda lite wookade grönsaker i couscousen innan servering. Funkar också jätte bra att byta ut laxen mot kyckling. :)

    2011-11-02 | 08:44:33
  • Anonym säger:

    2011-11-02 | 20:24:38
  • Majsan säger:

    Hej solemma;)



    Jag bosätter mig i byn i sommar så då ska vi mammafika:))

    Mår hur bra som helst och tycker tiden går lite väl sakta men ändå inte:) pyret har dock varit lite stramt 2 dagar nu och inte sparkat men de sättet väl fart de snart med:)



    Kram

    2011-11-02 | 20:28:13
  • kari emma säger:

    okej då ska du få nått väldigt smarrigt av mig! (i alla fall om du gillar mat med lite bett i..) :P



    chili- och ingefärslax med broccoli! (4 portioner)

    tillagningstid ca 30 min. ugn: 200 grader.

    -1 urkärnad och finhackad röd chili

    -1 msk riven färsk ingefära

    -1 lime i bitar

    -1 msk flytande honung

    -1 msk olja

    -500-600 g laxfile

    -0,75 msk flingsalt

    -2 msk olja

    -300 g broccolibuketter

    -1 dl cashewnötter

    -Salt och peppar

    Blanda chili, ingefära, lime, honung och olja. Lägg laxen i ett ugnssäkert fat och fördela chiliblandningen där över. Strö över flingsaltet. Tillaga mitt i ugnen 20-25 minuter.

    Hetta upp olja i en wookpanna. Lägg i broccoli och wooka på stark värme i några minuter. Tillsätt cashewnötterna och wooka ett par minuter till. Salta och peppra. Servera med ris.

    Smaklig måltid! :)



    2011-11-08 | 15:45:20

Kommentera inlägget här: