Efterrätt
Kategori: Recept
Yoghurtpannacotta med rabarberkompott
Ingredienser
2 dl mild youghurt (3%)
2 gelatinblad
1/2 vaniljstång
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 dl socker
Rabarberkompott
500 g rabarber
1 dl socker
1 kanelstång
1/2 dl vatten
färskpressad juice av 1 citron
mynta till garnering
Gör så här
1. Blötlägg gelatin bladen i kallt vatten ca 5 minuter.
2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ut fröna. Blanda vaniljstång + frön, grädde, mjölk och socker i en kastrull. Koka upp och ta från värmen, lyft upp vaniljstången.
3. Ta upp gelatinbladen och rör ner dem i kastrullen. Låt svalna något och rör sedan i yoghurten.
4. Fyll i 6–8 små glas eller formar. Ställ i kylen för att stelna minst 4 timmar.
5. Kompott: Skär rabarbern i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg i en kastrull med socker, kanelstång, vatten och citronjuice. Koka ihop till en kompott, ca 7 minuter.
6. Ta från värmen och låt svalna. Ta upp kanelstången och ställ kompotten i kylen fram till servering. Toppa pannacottan med kompotten vid servering. Garnera med mynta.
Detta bjöd jag mina brudar på till efterrätt i lördags,
personligen blir det nog en av mina favoriter i sommar.
Enkelt och gott, sen tycker jag att det är helt perfekt
att man har rabarber i trädgården.