solemma

Efterrätt

Kategori: Recept


Yoghurtpannacotta med rabarberkompott

                                           Ingredienser                                                            

     2 dl mild youghurt  (3%)
                                                               
                                                                        2 gelatinblad                                                                         

1/2 vaniljstång

2 dl vispgrädde

2 dl mjölk

1 dl socker

Rabarberkompott

500 g rabarber

1 dl socker

1 kanelstång

1/2 dl vatten

färskpressad juice av 1 citron

mynta till garnering


Gör så här

 1. Blötlägg gelatin bladen i kallt vatten ca 5 minuter.
2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ut fröna. Blanda vaniljstång + frön, grädde, mjölk och socker i en kastrull. Koka upp och ta från värmen, lyft upp vaniljstången.
3. Ta upp gelatinbladen och rör ner dem i kastrullen. Låt svalna något och rör sedan i yoghurten.
4. Fyll i 6–8 små glas eller formar. Ställ i kylen för att stelna minst 4 timmar.
5. Kompott: Skär rabarbern i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg i en kastrull med socker, kanelstång, vatten och citronjuice. Koka ihop till en kompott, ca 7 minuter.
6. Ta från värmen och låt svalna. Ta upp kanelstången och ställ kompotten i kylen fram till servering. Toppa pannacottan med kompotten vid servering. Garnera med mynta.








Detta bjöd jag mina brudar på till efterrätt i lördags,
personligen blir det nog en av mina favoriter i sommar.
Enkelt och gott, sen tycker jag att det är helt perfekt
att man har rabarber i trädgården.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: