solemma

Saffran i långpanna

Kategori: Recept

Igår provade jag ett nytt recept och ojojoj va farligt gott det va. Enkelt att göra oxå så det är nu en ny favorit!



5 dl Mjölk
150g Margarin
1 pkt Jäst
10-12 dl Mjöl
1/2 tsk salt
3 msk Socker
1 pkt saffran
1 Ägg (till pensling)

Fyllning
100 g Philadelphiaost
150g Margarin
3 dl Florsocker
3 msk Vaniljsocker


Gör så här
Smula jästen i en bunke medans du smälter smöret.
Häll mjölken i smöret och se till att det blir fingervarmt.
Häll det sedan på jästen och blanda tills jästen löst upp sig.

Blanda sedan i saffran, socker, salt & slutligen mjölet.

Häll i en långpanna, skär rutor och låt det jäsa i 30 min.
Pensla sedan med äggula och låt jäsa i 30 min till.
Gör fyllningen under tiden.
När det jäst klart tryck en grop med en mjölad tumme och fyll med krämfyllningen (gör inte för djupt hål)
Strö på pärlsocker och grädda i 200 grader i 12-15 min.

Testa ni blir inte besvikna : )

Kommentarer

  • Majsan säger:

    Mmm lät gott du;) hoppas du och magen mår bra och god jul kram

    2011-12-20 | 17:45:42

Kommentera inlägget här: